tiistai 8. marraskuuta 2011

Synttärikakku

 Tein isälleni syntymäpäiväkakun. Rakastan kakkujen tekoa ja luulenpa olevani siinä ihan hyväkin.

Tein kakun näin:

4 munaa
Venhäjauhoja tilavuudeltaan saman verran kuin munia
Sokeria tilavuudeltaan saman verran kuin edellisiä
1,5 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri kunnes seos on kuohkeaa. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää jauhoseos siivilän läpi hitaasti muna-sokeriseokseen.
Voitele kakkuvuoka voilla ja jauhota korppujauholla tai mannaryyneillä jos korppujauhoja ei ole.
Paista 175 asteessa puoli tuntia tai pidempään kunnes kakku on pinnalta sopivan ruskea.
Anna sen jäähtyä ja kumoa sitten.

Kun kakku ei ole enää kuuma, leikkaa se kolmeksi kerrokseksi.
Itse kostutin kakun aprikoosinmakuisella kivennäisvedellä ja pistin väliin lakkahilloa sekä kermavaahtoa. Päällä on kermavaahtoa ja kaakaojauhetta.
Tulos ei tällä kertaa ollut kaikkein kaunein mutta HERKULLINEN. Pakko tehdä uudestaan!

1 kommentti:

  1. Mulle tulee tuosta kakun värityksestä ihan mieleen pitsi tai jotkut huonekalut. : D En ole muuten ikinä itse kokeillut laittaa kaakaojauhetta kakkuun, aika kiva idea!

    VastaaPoista